Driving Urban Transitions (DUT) -kumppanuusohjelma rahoittaa kaupunkien ilmasto- ja kiertotaloustyötä edistäviä tutkimus- ja innovaatiohankkeita. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan infotilaisuuksiin!

Driving Urban Transitions (DUT) on Horisontti Eurooppa -ohjelman alainen ns. yhteisrahoitteinen kumppanuusohjelma, jonka osarahoittajina toimivat Euroopan komissio sekä kumppanuuteen sitoutuneiden jäsenvaltioiden rahoittajat. Suomesta rahoittajaorganisaatioina ovat työ- ja elinkeinoministeriö sekä Business Finland.  

DUT pyrkii vastaamaan kaupunkialueiden haasteisiin ja tukemaan EU:n 100 hiilineutraalia ja älykästä kaupunkia vuoteen 2030 mennessä -missiota. Ohjelma rahoittaa tutkimus- ja innovaatiohankkeita, jotka keskittyvät johonkin ohjelman kolmesta painopisteestä:

  • positiiviset energiakorttelit
  • 15-minuutin kaupunki
  • kaupunkien kiertotalous.

Ensimmäinen DUT-haku avautui 21.9.2022. Haku on kaksivaiheinen: ensimmäisessä vaiheessa alustavat hakemukset tulee jättää 21.11. klo 13 CET mennessä, ja alustavan karsinnan läpäisseet kutsutaan maaliskuussa 2023 palauttamaan lopullinen hakemus 3.5.2023 klo 13 CET mennessä.

Hankekonsortioon pätee Horisontti-ohjelman säännöt, eli konsortiossa tulee olla vähintään kolme toimijaa vähintään kolmesta eri ohjelmaan osallistuvasta maasta.

DUT-infotilaisuudet

Kumppanuusohjelmaan liittyen järjestetään erilaisia infotilaisuuksia lokakuun aikana. 

  • Ti ja ke 4.–5.10. Kumppanuusohjelman virallinen lanseeraustilaisuus Brysselissä. Ohjelmaa voi seurata myös verkossa. Ilmoittaudu mukaan täältä.
  • Ke 5.10. TEM ja Business Finland järjestää kansallisen infotilaisuuden virallisen lanseeraustilaisuuden ohessa. Ilmoittaudu tilaisuuteen täältä. 
  • Ti 18.10. Kumppanuusohjelman oma infotilaisuus. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä.