EU-hankkeet tutuiksi

Haluatko oman EU-hankkeesi osaksi juttusarjaa?

Käy vastaamassa Eurooppa-toimiston hankekyselyyn täältä. Kyselyyn voit kirjoittaa perustiedot hankkeestanne, sekä jättää yhteystietosi. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen european.office@turku.fi

Eurooppa-toimiston EU-hankkeet tutuiksi -sarjassa tutustutaan erilaisiin EU-rahoitteisiin varsinaissuomalaisiin hankkeisiin. Juttusarjaa on julkaistu vuodesta 2017 lähtien. Löydät kaikki tähän mennessä julkaistut jutut alta.

EU-hankkeet tutuiksi

29.11.2021 13.00
EU-hankkeet tutuksi -juttusarjassamme on tällä kertaa esittelyssä Salon MATKA-hanke, jonka tavoitteena on maahanmuuttajien tukeminen työelämään ja koulutukseen siirtymisessä. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).
20.10.2021 11.46
Kuormitus kuriin on Puhdas Mannervesi ry:n vesiensuojeluhanke, jolla pyritään selvittämään Mannerveteen kohdistuvan ravinnekuormituksen lähteitä ja parantamaan vesistön tilaa luonnonmukaisin menetelmin. Hanke sai rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman Leader Ravakka -ryhmästä.
2.8.2021 13.00
EU-hankkeet tutuiksi -juttusarjassa on vuorossa ResQU2-hanke, jota koordinoi Turun yliopiston merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus. Hankkeen suomalaisia kumppaneita ovat Rajavartiolaitos ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos. ResQU2 on projektialustahanke, jonka tavoitteena on vahvistaa neljän pelastusalan hankkeen tuloksia meri- ja satamaturvallisuuden sekä Itämeren maiden pelastustoimintayhteistyön parantamiseksi.
4.6.2021 14.37
EU-hankkeet tutuksi -juttusarjassa esitellään Human XFactor at Sea -hanke, jonka tavoitteena on parantaa merenkulun turvallisuutta selvittämällä merionnettomuuksien taustalla vaikuttavia inhimillisiä tekijöitä. Interreg Baltic Sea Region -ohjelman alaista siemenrahahanketta koordinoi Turun yliopiston merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus.
14.4.2021 09.32
EU-hankkeet tutuiksi sarjassa tutustutaan Lähiruokaa yhteistyössä -hankkeeseen, jota koordinoi Kemiönsaaren kunta. Hankkeessa toteutettiin Foodhub-konsepti, jonka tavoitteena on tarjota uusi myyntikanava alueen paikallisille lähiruoantuottajille. Samalla pyritään edistämään saariston elinvoimaisuutta. Hanke rahoitettiin Leader-ohjelman I samma båt – samassa veneessä -ryhmän kautta.
25.2.2021 11.07
Talvitauolta palaava Eurooppa-toimiston EU-hankkeet tutuiksi -juttusarja esittelee helmikuun numerossa AEGIS- ja MOSES-hankkeet, joissa partnerina toimii Kaarinassa sijaitseva MacGregor Finland. Euroopan vesikuljetuksia kehittävät hankkeet ovat saaneet rahoituksensa Horisontti2020 tutkimus- ja innovaatio-ohjelmasta.
24.11.2020 15.27
EU-hankkeet tutuiksi -juttusarjassa on vuorossa OIL SPILL -hanke, jossa ovat Varsinais-Suomesta mukana Turun yliopisto ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos. Muita suomalaistoimijoita ovat Suomen Punainen Risti, Neste ja SYKE. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa öljyntorjuntaa Itämeren alueella kehittämällä viranomais- ja vapaaehtoistoiminnan yhteistyötä, menettelytapoja ja taitoja. Hanke on saanut n. 2,05 miljoonan euron rahoituksen EU:n Interreg Baltic Sea Region- ohjelmasta.
26.10.2020 14.40
EU-hankkeet tutuiksi -juttusarjassa tutustutaan Interreg Europe -rahoitteiseen REDUCES-hankkeeseen, jota koordinoi Turun ammattikorkeakoulu. Hanke keskittyy kiertotalouden edistämiseen. Hankkeen tavoitteena on parantaa alueellisia käytäntöjä ja toimintamalleja, jotta alueet voisivat omaksua kestävämpiä kiertotalouden liiketoimintamalleja ja pienentää taloudellisen kasvun ympäristövaikutuksia.
29.9.2020 13.41
Eurooppa-toimiston EU-hankkeet tutuiksi -juttusarjassa esitellään EU-rahoitteisia hankkeita, joissa on mukana varsinaissuomalaisia partnereita. Tällä kertaa tutustutaan Archipelago Access-hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää Turun ja Tukholman välistä saaristomatkailua kestävällä tavalla ja luoda saaristosta saavutettavampi matkakohde. Hanke on saanut 1,46 miljoonan euron rahoituksen Interreg Central Baltic -ohjelmasta.
29.6.2020 11.39
EU-hankkeet tutuiksi juttusarjassa tutustutaan Horisontti 2020 -ohjelmasta rahoitettuun EcoStack -tutkimushankkeeseen, jossa Varsinais-Suomen alueelta mukana on Turun yliopisto. Hankkeessa tutkitaan sitä, miten erilaisia ekosysteemipalveluita hyödyntämällä voidaan parantaa viljelykasvien satoisuutta ja vähentää riippuvuutta kemiallisesta kasviensuojelusta.

Sivut

Tilaa syöte