EU-hankkeet tutuiksi

Haluatko oman EU-hankkeesi osaksi juttusarjaa?

Käy vastaamassa Eurooppa-toimiston hankekyselyyn täältä. Kyselyyn voit kirjoittaa perustiedot hankkeestanne, sekä jättää yhteystietosi. Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen european.office@turku.fi

Eurooppa-toimiston EU-hankkeet tutuiksi -sarjassa tutustutaan erilaisiin EU-rahoitteisiin varsinaissuomalaisiin hankkeisiin. Juttusarjaa on julkaistu vuodesta 2017 lähtien. Löydät kaikki tähän mennessä julkaistut jutut alta.

EU-hankkeet tutuiksi

28.6.2022 16.28
Tällä kertaa EU-hankkeet tutuiksi -juttusarjassamme perehdyimme hankkeeseen, joka edistää sähköisten kulkuvälineiden latausjärjestelmien saatavuutta ja käytettävyyttä. Turku on mukana hankkeessa yhdessä Barcelonan, Berliinin, Budapestin ja Rooman kanssa.
24.5.2022 16.24
ESR-rahoitteinen NYRDI-hanke torjuu koronapandemian vaikutuksia yli 50-vuotiaiden naisyrittäjien liiketoimintaan kouluttamalla heitä hyödyntämään digitaalisia työkaluja ja ratkaisuja.
25.4.2022 14.09
Interreg Central Baltic -rahoitteinen Sustainable biogas -hanke keskittyy biokaasun tuotannosta Itämerelle aiheutuvien ravinnekuormitusriskien pienentämiseen ja prosessissa syntyvien ravinteiden kierrättämiseen.
29.3.2022 14.01
EU-hankkeet tutuiksi -juttusarjassa on vuorossa Horisontti 2020 -rahoitteinen DISCE-hanke. Turun yliopiston koordinoima kulttuurialan tutkimushanke edistää luovien alojen taloudellista kasvua, kestävyyttä ja osallistavuutta.
23.2.2022 16.54
Interreg Europe -ohjelmasta rahoitusta saanut eBussed-hanke edistää sähköbussien käyttöönottoa Euroopan eri alueilla. Turun ammattikorkeakoulu koordinoi hanketta ja kehittää Turun kaupungin kestävää liikennettä.
26.1.2022 16.47
Interreg Baltic Sea Region -rahoitteinen HUPMOBILE-hanke kehittää työkaluja kestävän kaupunkiliikkuvuuden suunnittelemiseen ja kehittämiseen. Turussa kehitetään muutoksessa olevan satama-alueen liikennejärjestelyjä kestävämpään ja tehokkaampaan suuntaan.
21.12.2021 12.45
Interreg BSR -rahoitteisen Healthy Boost -hankkeen tavoitteena on vastata kaupunkilaisten terveyshaasteisiin hallintorajat ylittävän yhteistyön ja sen kehittämiseen luodun mallin avulla. Mallia on testattu yhdeksässä pilottikaupungissa, joista yksi on hankkeen koordinaattorina toiminut Turku.
29.11.2021 13.00
EU-hankkeet tutuksi -juttusarjassamme on tällä kertaa esittelyssä Salon MATKA-hanke, jonka tavoitteena on maahanmuuttajien tukeminen työelämään ja koulutukseen siirtymisessä. Hanke on saanut rahoitusta Euroopan sosiaalirahastosta (ESR).
20.10.2021 11.46
Kuormitus kuriin on Puhdas Mannervesi ry:n vesiensuojeluhanke, jolla pyritään selvittämään Mannerveteen kohdistuvan ravinnekuormituksen lähteitä ja parantamaan vesistön tilaa luonnonmukaisin menetelmin. Hanke sai rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman Leader Ravakka -ryhmästä.
2.8.2021 13.00
EU-hankkeet tutuiksi -juttusarjassa on vuorossa ResQU2-hanke, jota koordinoi Turun yliopiston merenkulkualan koulutus- ja tutkimuskeskus. Hankkeen suomalaisia kumppaneita ovat Rajavartiolaitos ja Varsinais-Suomen pelastuslaitos. ResQU2 on projektialustahanke, jonka tavoitteena on vahvistaa neljän pelastusalan hankkeen tuloksia meri- ja satamaturvallisuuden sekä Itämeren maiden pelastustoimintayhteistyön parantamiseksi.

Sivut

Tilaa syöte