Euroopan alueiden ja kaupunkien teemaviikon (European Week of Regions and Cities) tilaisuudet ovat nyt katsottavissa tallenteina. Voit esimerkiksi katsoa Turun kaupunginjohtaja Minna Arveen puheenvuoron liittyen Turun ilmastotyöhön ja miten kaupunki, yritykset ja kansalaiset osallistuvat yhdessä ilmastotavoitteiden saavuttamiseen.

Euroopan alueiden ja kaupunkien teemaviikko toteutettiin tänä vuonna kolmen viikon aikana (5.-22.10.) ensimmäistä kertaa täysin virtuaalisesti. Vuoden 2020 pääteemoina olivat:

  • Eurooppa lähempänä kansalaisia
  • Euroopan tulevaisuus sekä alueiden ja kuntien rooli
  • vihreämpi Eurooppa.

Jos et ehtinyt katsoa teemaviikon tilaisuuksia livenä, voit katsoa tallenteita täältä.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve osallistui 20.10. EUROCITIESin ja alueiden komitean järjestämään Governance models for climate neutrality -tilaisuuteen, jossa mukana olivat mm. Leuvenin ja Varsovan pormestarit. Keskustelun ytimessä oli paikallisten sidosryhmien osallistaminen kaupunkien ilmastotyöhön sekä uudenlaiset hallintomallit tähän liittyen. Myös tuleva kaupunkimissio oli vahvasti mukana keskusteluissa. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa täällä.

Yleisesti ottaen työpajoissa keskusteltiin mm. EU:n kaupunki- ja aluepolitiikan tulevaisuudesta sekä EU-budjettikauden 2021-2027 ohjelmista, jotka tarjoavat rahoitusmahdollisuuksia paikallis- ja aluetasolle. Uuden rahoituskauden uutuuksia ovat mm. Euroopan kaupunkialoite, jonka alle tuodaan Urban Innovative Actions - ja URBACT -ohjelmat sekä Horisontti Eurooppa -ohjelmaan valmisteltavat missiot ”Ilmastoneutraalit ja älykkäät kaupungit” ja ”Ilmastonmuutokseen sopeutuminen”.   

Asiasanat: