Horisontti Eurooppa -ohjelman alaisuuteen on tulossa ”A climate neutral, sustainable and productive Blue Economy” -kumppanuus. Ohjelman strateginen tutkimus- ja innovaatioagendaluonnos on nyt kommentoitavana 16.12. asti – osallistu ja vaikuta tulevien rahoitushakujen sisältöihin!

EU:n Horisontti Eurooppa -ohjelman osaksi on tulossa T&I-kumppanuuksia, joiden ideana on erilaisten yhteisrahoitusjärjestelyjen kautta edistää eri teemojen tutkimus- ja innovaatiotyötä. Kumppanuuksia on kaikkiaan noin 50 (lisätietoja löytyy täältä). Yksi näistä on jäsenvaltioiden yhteisrahoittama sinisen kasvun eli ”A climate neutral, sustainable and productive Blue Economy” -kumppanuus. Suomi on sitoutunut osallistumaan sen rahoittamiseen, mikä mahdollistaa suomalaisten toimijoiden osallistumisen tämän ohjelman alla järjestettyihin hakuihin.

Sinisen talouden -kumppanuus on jatkoa useammalle 2014-2020 kauden yhteisohjelmalle (erityisesti JPI Oceans sekä myös BONUS, MARTERA ja BlueBio). Uuden kumppanuusohjelman tavoitteena on tutkia, demonstroida ja hyödyntää merten potentiaalia kestävällä tavalla ja tukea siirtymistä ilmastoneutraaliin ja kestävään siniseen talouteen vuoteen 2050 mennessä.

Kumppanuuden T&I-agenda rakentuu neljän pilarin varaan:

  1. Blue economy in harmony with nature
  2. Blue economy solutions towards climate neutrality
  3. Blue economy for the people
  4. Integrated, responsible ocean governance.

Kumppanuuden strateginen T&I-agendaluonnos on kommentoitavana aina 16.12. asti. Nyt on siis hyvä mahdollisuus osallistua ja vaikuttaa tulevien rahoitushakujen sisältöihin.

Asiasanat: