Euroopan parlamentti

EP:n viikkokalenteri: https://www.europarl.europa.eu/news/fi/agenda/weekly-agenda

Vuoden 2021 kalenteri: https://www.europarl.europa.eu/sed/doc/news/lookingaheadagenda/23422/CALENDAR%202021_en.pdf

 

Parlamentissa tällä viikolla:

Covid19-rokotteet. Ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvavaliokunta keskustelee komission terveys- ja elintarviketurvallisuusasioiden pääosaston Sandra Gallinan kanssa, joka on EU:n johtava neuvottelija COVID-19-rokotesopimuksissa. Heidän odotetaan keskustelevan EU:n menettelystä rokotteiden hyväksymiseksi, rokotteiden tarkistusprosessien eri vaiheista sekä EU:n ostamista määristä (tiistai).

EU:n ja UK:n välinen sopimusvalvonta. Joulukuussa saavutetun EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan kauppa- ja yhteistyösopimusluonnoksen valvonta alkaa maanantaina kansainvälisen kaupan valiokunnassa käytävällä keskustelulla, ja se jatkuu torstaina yhdessä ulkoasiainvaliokunnan kanssa. Nämä kaksi valiokuntaa ovat vastuussa suosituksesta, pitäisikö parlamentin jäsenten hyväksyä teksti. EP:n suostumus tarvitaan sopimuksen voimaantuloon (maanantai ja torstai).

EU:n ja Yhdistyneen kuningaskunnan välinen sopimus ja alakohtainen politiikka. EP:n liikenne-, matkailu-, kalastus-, talous- ja raha-asioita sekä sisämarkkinoita ja kuluttajansuojaa käsittelevät valiokunnat keskustelevat komission ja UK:n suhteita käsittelevän työryhmän kanssa EU:n ja UK:n välisen sopimuksen vaikutuksista (maanantai ja torstaina).

Luonnon monimuotoisuus. Ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvavaliokunta järjestää julkisen kuulemistilaisuuden aiheesta "Kuudennen maailmanlaajuisen sukupuuton ja pandemioiden lisääntyvän kasvun kohtaaminen: mikä rooli EU:n biologista monimuotoisuutta koskevalla strategialla vuoteen 2030". Parlamentin jäsenet keskustelevat myös valiokunnan päätöslauselmaluonnoksesta (parlamentin reaktiosta tähän strategiaan), jonka komissio esitti viime vuonna (torstaina).

Täysistuntovalmistelu. EP:n poliittiset ryhmät valmistautuvat 18.–21. tammikuuta pidettävään täysistuntoon, jossa parlamentin jäsenet keskustelevat puheenjohtajavaltio Portugalin työohjelmasta, joka sisältää EU:n elvytyssuunnitelman täytäntöönpanon ja vastauksen sosiaali- ja työllisyyskriisiin. Parlamentin jäsenten on myös tarkoitus keskustella ja äänestää päätöslauselmasta, jossa vaaditaan EU:n "katkaisuoikeutta", EU:n toimivallan tarkistamisesta kauppakiistoissa, sukupuolten tasa-arvon parantamisesta EU:ssa, ihmisoikeuksien ja demokratian tilasta EU:ssa sekä EU:n yhteisestä ulko- ja puolustuspolitiikasta.

 

Valiokunnat:

Valiokuntien kokousten esityslistoja ei olla vielä julkaistu, mutta ne tullaan päivittämään tälle sivulle: https://www.europarl.europa.eu/committees/fi/meetings/meeting-documents

Edellä mainittujen aiheiden lisäksi valiokunnat kokoustavat mm. seuraavista aiheista:

11.1.2021 Kulttuuri- ja koulutusvaliokunta

Esityslistalla: äänestykset toimielinten välisten neuvottelujen tuloksena syntyneistä väliaikaisista sopimuksista mm. seuraavista aiheista: ERASMUS+ ohjelma, Luova Eurooppa ja Euroopan solidaarisuusjoukoista.

12.1.2021 Ympäristö-, kansanterveys- ja elintarviketurvavaliokunta

Esityslistalla: näkemysten vaihto LIFE ja EU4Health -rahoitusohjelmien perustamisesta ja ehdotus European Climate Law -asetuksesta.

 

Euroopan komissio

Komission kokoukset löytyvät täältä.

 

Neuvostot

Neuvostojen kokouskalenteri löytyy kokonaisuudessaan täältä. Kauden nettisivu ja prioriteetit löytyvät täältä.

Huippukokoukset ja ministerikokoukset alkavat viikolla 3.

 

Alueiden komitea

Tulevat kokoukset löytyvät täältä ja AK:n kalenterista.

13.1.2021 Online Stakeholder Consultation on the EU Chemicals Strategy 

Lisätietoja täältä.