REGIOSTARS-kilpailussa etsitään innovatiivisia ja osallistavia aluekehityshankkeita. REGIOSTARS-palkinto myönnetään EU:n rahoittamille hankkeille ja se on osoitus huippuosaamisesta ja alueellisen kehittämisen uusista lähestymistavoista. Haku on avoinna 9.2.–9.5.2021.

Komission alue- ja kaupunkipolitiikan pääosaston vuosittaisen REGIOSTARS-kilpailun tavoitteena on tuoda esille aluekehityksen hyviä käytäntöjä ja inspiroida alueita ympäri Eurooppaa. Kilpailuun voivat osallistua hankkeet, jotka ovat saaneet EU-rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta, koheesiorahastosta, Euroopan sosiaalirahastosta tai Interreg-ohjelmista. Hankkeet kisaavat viidessä kilpailusarjassa, joiden teemoina on EU:n aluepolitiikan keskeisiä kysymyksiä: älykäs kasvu, kestävä kasvu, osallistava kasvu, kaupunkikehitys ja yksi vuosittain vaihtuva aihe.

Vuoden 2021 kilpailusarjat ovat:

  • ÄLYKÄS Eurooppa: Paikallisten yritysten kilpailukyky digitalisoituvassa maailmassa
  • VIHREÄ Eurooppa: Vihreät ja kestävät yhteisöt kaupungeissa ja maaseudulla
  • OIKEUDENMUKAINEN Eurooppa: Osallisuus ja syrjinnän torjunta
  • KAUPUNKIEN Eurooppa: Ympäristöystävällinen, kestävä ja kiertotalouteen perustuva elintarvikejärjestelmä toiminnallisella kaupunkiseudulla
  • VUODEN AIHE: Ympäristöystävällinen liikenne alueilla – Euroopan rautateiden teemavuosi 2021

Kilpailusarjojen voittajat valitsee asiantuntijapaneeli, jotka arvioivat mm. hankkeiden innovatiivisuutta, vaikuttavuutta, projektin taloudellista kestävyyttä (myös EU-rahoitetun hankkeen loppumisen jälkeen), hankkeen monistettavuutta muualle ja erityisesti vähemmän kehittyneille alueille sekä kansalaisyhteiskunnan ja erityisesti nuorten osallistamista. Yleisö voi äänestää suosikkiaan loppukilpailuun valituista hankkeista, joista eniten ääniä saanut palkitaan yleisöpalkinnolla.

Kilpailusarjojen voittajille on luvassa 5000 euron arvoinen mediakumppanuus. Loppukilpailuun valittujen hankkeiden edustajia kutsutaan myös viestintäalan koulutustilaisuuksiin, joita järjestetään Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikolla lokakuussa 2021. Kilpailusarjojen ja yleisöäänestyksen voittajahankkeet palkitaan REGIOSTARS-juhlatilaisuudessa, joka pidetään Dubrovnikissa Kroatiassa joulukuussa 2021.

Tunnistitko oman hankkeesi tämän vuoden kilpailusarjoista? Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan kilpailuun täällä 9.5.2021 mennessä!

Asiasanat: