Euroopan meripäivät järjestetään 20.-21.5. online-tapahtumana. Ilmoittautuminen tilaisuuteen on nyt auki. ERRIN-verkoston järjestämässä työpajassa keskustellaan meriklustereiden roolista vihreän elpymisen edistäjänä. Varsinais-Suomea edustaa Turun ammattikorkeakoulun Piia Nurmi, joka kertoo meriklusteri hiilineutraalissa kiertotaloudessa -ekosysteemin kehittämisestä.

Euroopan meripäivien isäntäkaupunkina toimii tällä kertaa Alankomaiden Den Helder. Vallitsevan koronatilanteen takia tapahtuma toteutetaan kuitenkin täysin online-tapahtumana, eli kuka tahansa pääsee nyt helposti osallistumaan tilaisuuteen. Tilaisuuteen pääsee nyt ilmoittautumaan tästä linkistä. Huomioithan, että jokaiseen sessioon tulee ilmoittautua erikseen.

Meripäivien keskeinen teema on Green Deal ja miten se näkyy sinisen talouden eri osa-alueilla. Tilaisuudessa julkaistaan myös Euroopan sinisen talouden raportti, EU Blue Economy Report 2021. Lisäksi luvassa on ajankohtaista tietoa mm. Horisontti Eurooppa -ohjelman osaksi ehdotetusta Healthy ocean, seas and waters -missiosta. Kaksipäiväisen tilaisuuden aikana järjestetään myös 20 työpajaa.

ERRIN-verkostomme sinisen kasvun työryhmä järjestää työpajan meriklustereiden roolista vihreän elpymisen edistäjänä torstaina 20.5. Turun ammattikorkeakoulun tutkimusvastaava Piia Nurmi on mukana kertomassa merikartta-yhteistyöstä, jonka tavoitteena on luoda hiilineutraali ja kiertotaloudenmukainen meriklusteri. Mukana keskustelemassa ovat Flanderin Blue Clusterin operatiivinen johtaja Ann Overmeire, Friuli Venezia Giulian alueen meriklusterin vetäjä Martina M.P. Rossi sekä Alentejon aluekehitysviraston kehitys- ja yhteistyökoordinaattori Alexandra Correia. Tilaisuuden moderoi Åsa Burman, Ruotsin Lighthouse-meriklusterin johtaja. Luvassa on mielenkiintoinen keskustelu ”all female” -paneelin johdolla – ilmoittaudu siis mukaan ja tule kuulolle!

Asiasanat: