EU:n kestävän energian viikko (EUSEW) järjestetään 25.-28.10.2021 digitaalisesti teemalla ‘Towards 2030: Reshaping the European Energy System’. Ilmoittautuminen tapahtumanjärjestäjäksi on käynnissä 10.5. asti ja haku EUSEW Awards -kilpailuun 17.5. asti. Hae mukaan tuomaan näkyvyyttä hankkeellesi!

Lisätietoja:

EUSEW-verkkosivut

Kestävän energian viikon päätapahtumassa politiikkakonferenssissa keskitytään energiapolitiikan kehitykseen, kestävän energian haasteisiin ja keskustellaan hyvistä käytännöistä sekä uusista ideoista. Konferenssin aikana osallistujat voivat tavata muita energia-alan toimijoita ja esitellä toimintaansa Networking Village -verkostoitumisalustalla. Konferenssin yhteydessä järjestetään myös European Youth Energy Days, joka kerää yhteen 18­-30 -vuotiaita nuoria ideoimaan, miten Euroopasta tehdään ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa.

Politiikkakonferenssin palkintoseremoniassa myönnetään EUSEW Awards -palkinto hankkeille, jotka ovat onnistuneesti edistäneet puhdasta, turvallista ja tehokasta energiaa. Palkinnonsaajaksi voi esittää EU:n alueella toteutettua hanketta, joka voi olla edelleen käynnissä tai jo päättynyt. Palkintoja myönnetään neljässä kategoriassa:

  • Engagement,
  • Innovation,
  • Women in Energy ja
  • Young Energy Trailblazer.

Asiantuntijaraadin päätösten lisäksi palkintoja jaetaan yleisöäänestyksen perusteella. Arviointikriteerejä ovat hankkeen konsepti, toimeenpano ja vaikuttavuus.

Syyskuusta lokakuuhun järjestettävät Energy Days -tapahtumat ovat osa kestävän energian viikon tapahtumatarjontaa. Energy Days -tapahtumissa kaupungit, paikallisyhteisöt ja yksityiset toimijat voivat esitellä toimintaansa, jolla ne edistävät puhdasta energiaa ja energiatehokkuutta. Energy Days -tapahtumien järjestäminen on kaikille avointa.

Hakuaikataulut:

  • Hakuaika politiikkakonferenssin tapahtumanjärjestäjäksi: 13.4.–10.5.2021.
  • Hakuaika EUSEW Awards -kilpailuun: 20.4.–17.5.2021
  • Rekisteröityminen Energy Days -tapahtumien järjestäjäksi avautuu toukokuussa 2021
  • Ilmoittautuminen osallistujille avautuu syyskuussa

Kestävän energian viikon tapahtumanjärjestäjiksi voivat hakea viranomaiset, energia-alan toimijat, teollisuuden ja liike-elämän edustajat, kansalaisjärjestöt ja media. Ehdotettavan tapahtuman tulee olla striimattavissa ja se voi olla esimerkiksi webinaari, workshop tai paneelikeskustelu. Hakemukset lähetetään EUSEW:in verkkosivujen kautta.

Asiasanat: