EU:n ympäristö- ja ilmasto-ohjelman LIFE:n uuden ohjelmakauden ensimmäiset haut avautuvat heinäkuussa. Perinteisten infopäivien sijaan komissio julkaisee heinäkuussa äänitetyn infosarjan hankemahdollisuuksista kiinnostuneille.

Lisätietoja:

LIFE on EU:n ympäristöön, luonnonsuojeluun ja ilmastotoimiin keskittynyt rahoitusohjelma. Sen budjetti on yhteensä 5,4 miljardia euroa vuosille 2021-2027. Kasvaneen budjetin lisäksi uutta ohjelmassa ovat siirtyminen puhtaaseen energiaan -alaohjelma sekä vähän edelliskautta korkeammat EU-rahoitusosuudet.

LIFE-työohjelmaa vuosille 2021-2024 valmistellaan parhaillaan ja sen julkaisua odotetaan kesä-heinäkuun vaihteessa. Työohjelma ja prioriteettiteemat päivitetään Funding & Tenders -portaalin Reference Documents -sivulle.

Komission LIFE-infosarja

Komissio julkaisee heinäkuussa LIFE-hakuinfosarjan, jossa esitellään ohjelman painopisteet, hakumenettelyt ja vinkkejä hyvän hakemuksen kirjoittamiseen. Komissio tiedottaa julkaisuajankohdasta LIFE-uutiskirjeessä, jonka voi tilata täältä.

Ympäristöministeriön LIFE-hankkeiden valmisteluavustukset

Suomen ympäristöministeriöstä voi hakea tukea LIFE-hankkeiden valmisteluun. Tuen osuus voi olla enintään 10 000 euroa per hanke. Avustuksia jaetaan tämän vuoden haussa yhteensä 100 000 euron edestä.

Avustuksen hakuaika päättyy 9.8.2021 klo 16.15. Avustusta voi hakea sähköisellä hakulomakkeella.

Lisätietoa ympäristöministeriön hankevalmistelutuesta löytyy täältä.

Asiasanat: