Euroopan parlamentti

EP:n viikkokalenteri löytyy täältä.

Vuoden 2021 täysistuntojen kalenteri löytyy täältä.

Parlamentissa tällä viikolla:

HLBTIQ-kansalaisten oikeudet Unkarissa. Mepit kommentoivat EU-lain ja HLBTIQ-kansalaisten oikeuksien mahdollisia rikkomuksia Unkarissa ja aikovat kysyä suunnitelluista toimista lasten ja HLBTIQ-ihmisten oikeuksien suojelemiseksi. Mepit kysyvät myös neuvostolta ja komissiolta kahdesta oikeusvaltioperiaatetta Unkarissa ja Puolassa koskevasta kuulemistilaisuudesta, jotka neuvosto järjesti 22.6. (Keskustelu keskiviikkona, äänestys Unkaria koskevasta päätöslauselmasta torstaina.)

Keskustelu Janez Janšan kanssa. Tiistaiaamuna mepit keskustelevat pääministeri Janez Janšan kanssa Slovenian neuvoston puheenjohtajakauden painopisteistä vuoden 2021 toisella puoliskolla. Slovenian odotetaan keskittyvän NextGeneration EU -elvytyspaketin täytäntöönpanoon, kansallisten elpymissuunnitelmien helpottamiseen, Euroopan tulevaisuuskonferenssiin ja oikeusvaltioperiaatteen edistämiseen. Parlamentin puheenjohtaja Sassoli, pääministeri Janša ja komission puheenjohtaja von der Leyen pitävät yhteisen lehdistötilaisuuden keskustelun jälkeen klo 11.45.

EU:n huippukokous. Mepit arvioivat 24.-25.6. Euroopan neuvoston tuloksia keskiviikkoaamuna yhdessä neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin ja komission puheenjohtaja Ursula von der Leyenin kanssa.

Verkossa tapahtuvan lasten seksuaalisen hyväksikäytön ehkäiseminen. Mepit keskustelevat ja äänestävät väliaikaisesta asetuksesta, jonka avulla verkkopohjaisten sähköposti-, chat- ja viestipalvelujen tarjoajat voivat vapaaehtoispohjalta havaita, poistaa ja ilmoittaa lapsiin kohdistuvan seksuaalisen hyväksikäytön verkossa sekä käyttää skannausteknologioita verkossa tapahtuvan seksuaalisen houkuttelun havaitsemiseksi. (Keskustelu maanantaina, äänestys ja tulokset tiistaina.)

Euroopan lääkevirasto. Parlamentti keskustelee ja omaksuu kantansa neuvoston kanssa käytäviin neuvotteluihin, jotka koskevat Euroopan lääkeviraston vahvempaa roolia ja sen mandaatin laajentamista kriiseihin varautumiseksi sekä lääkkeiden ja lääkinnällisten laitteiden hallinnoimiseksi COVID-19-pandemiasta saatujen kokemusten perusteella. (Keskustelu keskiviikkona, äänestys ja tulokset torstaina)

Oikeusvaltioperiaate. Mepit kommentoivat komission parhaillaan kehittelemiä ohjeita EU:n oikeusvaltioperiaatetta koskevan ehdollisuusmekanismin soveltamisesta, jonka tarkoituksena on suojata EU:n varoja hallitusten väärinkäytöltä. (Keskustelu tiistaina, äänestys keskiviikkona, tulokset torstaina.)

EU-alueet yhdistävät infrastruktuurihankkeet. Parlamentin on määrä hyväksyä päivitetty 30 miljardin euron Verkkojen Eurooppa -välineen 2021-2027 ohjelma, jolla rahoitetaan liikenne-, energia- ja digitaalisuushankkeita, ja varmistetaan, että keskeiset trans-eurooppalaiset hankkeet valmistuvat aikataulussa vuoteen 2030 mennessä. (Keskustelu ja äänestys tiistaina, tulokset keskiviikkona)

Valiokuntien kokoukset

Parlamentin valiokuntien kokouksien aikataulut löytyvät täältä.

Valiokunnat eivät kokoonnu viikolla 27 parlamentin täysistunnon vuoksi.

Euroopan komissio

Komission kokousten esityslistat julkaistaan täällä kokousta edeltävänä päivänä. Seuraava kokous on 7.7.2021.

Neuvostot

Neuvostojen kokouskalenteri löytyy kokonaisuudessaan täältä. Kauden nettisivu ja prioriteetit löytyvät täältä.

Alueiden komitea

Tulevat kokoukset löytyvät täältä ja AK:n kalenterista.

7.7.2021 First webinar of the Network of Former Members of the European Committee of the Regions

Euroopan alueiden komitean entisten jäsenten verkoston ensimmäisessä tapaamisessa jäsenet saavat tietoa alueiden komitean nykyisestä työstä sekä paikallisten ja alueellisten viranomaisten osallistumisesta Euroopan tulevaisuuskonferenssiin ja vihreän kehityksen ohjelmaan.

Lisätietoja täällä.