EU:n ympäristö- ja ilmasto-ohjelman LIFE:n uuden ohjelmakauden ensimmäiset haut avautuivat heinäkuussa. Tutustu komissio julkaisemaan äänitettyyn infosarjaan!

LIFE on EU:n ympäristöön, luonnonsuojeluun ja ilmastotoimiin keskittynyt rahoitusohjelma. Sen budjetti on yhteensä 5,4 miljardia euroa vuosille 2021-2027. Kasvaneen budjetin lisäksi uutta ohjelmassa ovat siirtyminen puhtaaseen energiaan -alaohjelma sekä vähän edelliskautta korkeammat EU-rahoitusosuudet.

LIFE-työohjelmat vuosille 2021-2040 julkaistiin heinäkuussa ja ensimmäiset haut ovat nyt auki. Hakuaika päättyy hanketyypistä riippuen syykuussa 2021–tammikuussa 2022. Vuoden 2021 haussa on tarjolla yhteensä 580 miljoonaa euroa hankkeisiin, joilla edistetään ympäristönsuojelua, luonnon monimuotoisuuden turvaamista, kiertotaloutta, ilmastonmuutoksen hillintä- ja sopeutumistoimia ja energiakäännettä. Tutustu työohjelmaan ja hakuihin Funding & Tenders -portaalissa.

Komission LIFE-infosarja

Komissio julkaisi perinteisten infopäivien sijaan LIFE-hakuinfosarjan, jossa esitellään ohjelman painopisteet, hakumenettelyt ja vinkkejä hyvän hakemuksen kirjoittamiseen. Katso infovideot täältä.

Lisäksi komissio järjestää hakijoille 8.-9.9. virtuaalisen kysymys- ja vastaustuokion.

Ympäristöministeriön LIFE-hankkeiden valmisteluavustukset

Suomen ympäristöministeriöstä voi hakea tukea LIFE-hankkeiden valmisteluun. Tuen osuus voi olla enintään 10 000 euroa per hanke. Avustuksia jaetaan tämän vuoden haussa yhteensä 100 000 euron edestä.

Avustuksen hakuaika päättyy 9.8.2021 klo 16.15. Avustusta voi hakea sähköisellä hakulomakkeella.

Lisätietoa ympäristöministeriön hankevalmistelutuesta löytyy täältä

Asiasanat: