Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikko järjestetään 11.–14.10. verkossa. Tänä vuonna pääteemoina ovat koheesio, vihreä ja digitaalinen siirtymä sekä kansalaisten osallistaminen, joiden lisäksi Euroopan rautateiden teemavuosi näkyy ohjelmassa.

Suurin aluepolitiikkaan keskittyvä vuosittainen tapahtuma, Euroopan alueiden ja kuntien teemaviikko, järjestetään 19:nnettä kertaa 11.–14.10. Se tuo yhteen kaupunkeja ja alueita kaikkialta Euroopasta ja tarjoaa alustan verkostoitumiselle ja viestinnälle. Teemaviikon järjestää yhteistyössä Euroopan komission alue- ja kaupunkipolitiikan pääosasto sekä Euroopan alueiden komitea, ja lisäksi mukana tapahtumia on järjestämässä useita muita tahoja. Tapahtuma järjestetään tällä kertaa kokonaan virtuaalisena.

Myös Eurooppa-toimisto on mukana järjestämässä tapahtumia teemaviikolla:

Ti 12.10. klo 14:30–16:00 (CET) Eurooppa-toimisto järjestää yhdessä Alankomaiden pohjoisten kaupunkien, Stavangerin, Kööpenhaminan, Thüringenin sekä Eindhovenin kanssa työpajan ”Sustainable, inclusive and beautiful urban areas - how can the new European Bauhaus boost holistic green transition?”. Tapahtumassa keskustellaan  esimerkeistä kokonaisvaltaisesta suunnittelusta ja uuden eurooppalaisen Bauhausin arvojen -kestävyys, kauneus ja osallistavuus - toteuttamisesta. Turun kaupunkisuunnittelujohtaja Timo Hintsanen on mukana esittelemässä Turun kaupungin esimerkkiä kaupunkialueiden kehittämisestä sekä sidosryhmien osallistamisesta prosessiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Ke 13.10. klo 9:30–11:00 (CET) järjestetään ”Regions and Urban Nodes contributing to the European Year of Rail” -työpaja, jossa mukana ovat Varsinais-Suomen lisäksi Arnhem-Nijmegenin, Frankfurtin sekä Ile de Francen alueet sekä komission ja parlamentin edustajat. Tilaisuuden fokuksessa ovat eri alueiden ja kaupunkien toimet alueellisen, kansallisen ja kansainvälisen junaliikenteen edistämiseksi sekä haasteet, joita alueet ovat kohdanneet. Suunnittelujohtaja Heikki Saarento Varsinais-Suomen liitosta on mukana kertomassa Varsinais-Suomen tavoitteesta uudelleenkäynnistää paikallinen junaliikenne, joka toimisi osana alueellista liikennejärjestelmää sekä tunnin junaa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.

Tutustu tarkemmin koko viikon ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan tapahtumasivuilla.

Huomioithan, että kaikki kellonajat on ilmoitettu tapahtuman aikavyöhykkeen mukaan (CET).

Asiasanat: