Euroopan parlamentti

Parlamentissa tällä viikolla:
Tällä viikolla parlamentissa on täysistuntoviikko.

 • Unionin tila 2021 –puhe
  Komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen pitää Unionin tila –puheensa 15.9. klo 9.00 (CET). Puheessa hän käy läpi kulunutta vuotta ja esittelee ensi vuoden prioriteetteja. Tänä vuonna puhe käsittelee erityisesti koronapandemian aiheuttamaa terveydellistä ja taloudellista kriisiä, sekä komission visiota tulevaisuuden haasteiden suhteen. Lisäksi mepeillä on mahdollisuus keskustella komission suunnitelmista ja esittää omia ideoitaan, sekä osallistua EU:n suunnan asettamiseen. (keskiviikko)
 • Euroopan terveysunioni 
  Parlamentti äänestää kahdesta ehdotuksesta liittyen EU:n kykyyn vastata rajat ylittäviin terveyskriiseihin, tautien ehkäisyn tehostamiseen sekä ylikansallisen yhteistyön lisäämiseen. Ehdotukset ovat osa uutta terveysturvallisuuskehystä. (maanantai, keskiviikko)
 • EU:n sininen kortti 
  Meppien on määrä antaa lopullinen hyväksyntä EU:n sinistä korttia koskevasta direktiivistä, jolla helpotetaan korkeasti koulutettujen EU:n ulkopuolisten maiden kansalaisten työllistymistä EU:ssa. (tiistai, keskiviikko) 
 • Afganistan
  Mepit keskustelevat Afganistanin tilanteesta EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkean edustajan Josep Borrellin kanssa tiistaina ja äänestävät päätöslauselmasta torstaina. (tiistai, torstai)
 • Kansalaispaneelit/Euroopan tulevaisuuskonferenssi
  Euroopan kansalaispaneelit kokoontuvat 17.–19.9. Paneelin ensimmäisen keskustelukerran aiheina ovat digitalisaatio, talous ja sosiaalinen tasa-arvo sekä koulutus, nuoret, kulttuuri ja urheilu. Kaiken kaikkiaan keskusteluita järjestetään neljä, ja niiden tarkoituksena on laatia suosituksia tulevaisuuskonferenssin täysistuntoa varten.

Valiokuntien kokoukset
Parlamentin valiokuntien kokouksien aikataulut ja esityslistat löytyvät täältä.
Valiokunnat eivät kokoonnu viikolla 37 parlamentin täysistunnon vuoksi.

Euroopan komissio

Komission kokousten esityslistat julkaistaan täällä kokousta edeltävänä päivänä. Seuraava kokous on 14.9.2021.

Komission pöydällä tällä viikolla:

 • Policy programme on Europe’s Digital Decade
 • New European Bauhaus Communication
 • Recommendation on ensuring safety of journalists in the European Union
 • European Health Emergency Preparedness and Response Authority (HERA) package

Euroopan unionin neuvosto

Neuvostojen kokouskalenteri löytyy kokonaisuudessaan täältä. Neuvoston puheenjohtajamaan Slovenian prioriteetit löytyvät täältä.

Alueiden komitea

Tulevat kokoukset ja tapahtumat löytyvät täältä ja AK:n kalenterista.

 • Eurostatin vuoden 2021 alueellinen vuosikirja 
  Tiistaina 14.9. klo 12.15–13.15 Eurostat pitää tiedotustilaisuuden liittyen 9.9. julkaistuun alueelliseen vuosikirjaan. Vuosikirjassa tarkastellaan Euroopan alueita useiden erilaisten mittarien, kuten ilmansaasteiden, maatalouden biotuotannon ja kuolleisuuden kautta.
 • YEP-edustajat tapaavat eurooppalaista demokratiaa käsittelevän korkean tason työryhmän (HLG)
  YEP-edustajat tapaavat HLG-ryhmän keskiviikkona 15.9. klo 12–14. YEP on nuorten poliitikkojen ohjelma, jonka verkostoon voivat liittyä alle 40-vuotiaat poliittiseen tehtävään valitut henkilöt. Tapaamisen agendalla on mm. keskustelua eurooppalaisen demokratian merkityksestä ja sen vahvistamisesta, sekä kansalaisten osallistamisesta.
 • Alueiden komitean EA-ryhmän kokous
  AK:n EA-ryhmä kokoontuu torstaina 16.9.