Bioteknologia- ja cleantech-yritys MetGen voitti lokakuussa pääpalkinnon Euroopan komission Innovation Radar -kilpailussa. Komissio palkitsee vuosittain lupaavimpia innovaatioita, jotka ovat saaneet rahoitusta EU:n tutkimus- ja innovaatiohankkeissa. Palkinto myönnettiin MetGenin käänteentekevästä biopohjaisesta ratkaisusta, jolla korvataan pahvipakkauksissa nykyisin käytettävät petrokemian vahapohjaiset ratkaisut.

Lue lisää:

MetGenin palkittu innovaatio helpottaa kuitupohjaisten pakkausten, kuten pahvin kierrättämistä sekä vähentää jätteen määrää. Yrityksen kehittämä biopohjainen lisäaine parantaa myös pakkausten kosteudenkestävyyttä ja lujuutta.

Teollisten entsyymien suunnittelu ja valmistus on MetGenin liiketoiminnan ytimessä. Tavoitteena on mahdollistaa lignosellupohjaisten materiaalien laaja ja kannattava käyttö teollisuudessa. Yrityksen räätälöimien entsyymien avulla pystytään nopeuttamaan teollisuuden prosesseja, jolloin saadaan aikaan merkittäviä säästöjä raaka-aineiden ja energian kulutuksessa.

MetGen on onnistunut keräämään merkittävän määrän julkista rahoitusta omaa liiketoimintaansa edistämiseen. Yritys on saanut yli 13,3 miljoonaa euroa EU:n TKI-toimintaa rahoittavasta Horisontti 2020 -ohjelmasta yhteensä 13 hankkeeseen. Voit lukea lisää MetGenin SWEETWOODS-hankkeesta, johon yritys sai yli 6,6 miljoonaa euroa, taannoisesta EU-hankkeet tutuksi -jutustamme. Jutussa on myös hyviä ajatuksia EU-rahoituksen hakemisesta.

Innovation Radar tekee EU:n rahoittamia innovaatiohankkeita tutuksi

Innovation Radar on komission aloite, jonka tarkoituksena on helpottaa EU:n rahoittamien tutkimus- ja innovaatiohankkeiden löytämistä. Aloitteen verkkosivuilla voi käydä lukemassa useista eri EU-rahoitusta saaneista aloitteista ympäri Eurooppaa. Komissio on vuodesta 2015 lähtien myöntänyt myös vuosittaisen Innovation Radar -palkinnon parhaille EU-rahoitusta saaneille innovaatioille. Kaksitoista finalistia pitchaavat hankettaan sijoittajista ja yrittäjistä koostuvalle valintalautakunnalle, joka valitsee lopulliset voittajat.