Vuosittainen Itämeri-foorumi kokoaa Itämeren alueesta ja sen kehittämisestä kiinnostuneet ihmiset yhteen keskustelemaan aluetta koskevista ajankohtaisista teemoista. Ilmoittautuminen tapahtumaan on nyt auki.

Itämeri-teemasta keskustellaan taas kasvokkain Centrum Balticumin Itämeri-Foorumissa Turussa 16.6. Ajankohtaisista aiheista ei tässä maailmantilanteessa ole pulaa. Foorumissa keskustellaan mm. Vihreän siirtymän kiihdyttämisestä, irtautumisesta Venäjän fossiilisesta energiasta ja maakaasun roolista. Vaikka Ukrainan tilanne on suuri tragedia, voi sen vanavedessä tulla jotain hyvääkin, jos muutosvoimat suunnataan oikein. Paneeleissa keskustellaan niistä mahdollisuuksista, joita tämä tilanne suo Itämeren alueelle.  

Avauspuheenvuoron pitää europarlamentaarikko Ville Niinistö. Paneeleja johtavat EU-komissaari Jutta Urpilaisen kabinettipäällikkö Taneli Lahti (Paneeli I: Green Deal & Competitiveness), kansanedustaja Saara-Sofia Siren (Panel II: Energy Revolution ahead) ja professo (ri, rahoituksen ja liiketalouden asiantuntija Dariusz Zarcecki puolalaisesta Szczecinin yliopistosta (Paneeli III: Natural gas in the Baltic Sea region).  

Lue lisää ja rekisteröidy tapahtumaan 8.6. mennessä täällä.

Asiasanat: