Eurooppa-foorumi järjestettiin Turussa 24.-26.8.2022 nyt jo viidettä kertaa. Eurooppa-toimiston tilaisuudessa pormestari Minna Arve, MEP Ville Niinistö ja nuorten ilmastodelegaatti Maija Kuivalainen keskustelivat kaupunkien roolista EU:n ilmastotavoitteiden saavuttamisessa. Nyt voit katsoa kaikkien tilaisuuksien tallenteet netissä.

Lue lisää

Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimisto järjesti 25.8. Eurooppa-foorumissa ”Kaupungit hiilineutraalin Euroopan edelläkävijöinä” -aiheisen tilaisuuden. Paneelissa Turun pormestari Minna Arve, europarlamentaarikko ja Turun kaupunginvaltuuston jäsen Ville Niinistö ja Allianssin nuorten ilmastodelegaatti Maija Kuivalainen keskustelivat ilmastoedelläkävijyyden ja eurooppalaisen yhteistyön hyödyistä kaupungeille ja kaupunkilaisille sekä EU:n tuesta. Keskustelua käytiin myös Turun hiilineutraalisuustavoitteesta 2029 ja jo toteutetuista ilmastotoimista, kuten mittavista investoinneista puhtaisiin energianlähteisiin, kaupunkiliikenteen päästöjen vähentämisestä sekä kansalaisten ja erityisesti nuorten osallistamisesta ilmastotyöhön ja päätöksentekoon.

Eurooppa-foorumin tämän vuoden pääteemoja olivat ulko- ja turvallisuuspoliittiseen tilanne, talous, energiakriisi ja vihreä siirtymä. Kolmen päivän aikana foorumi kokosi ennätysmäärän osallistujia: lähes 900 päättäjää, asiantuntijaa ja kansalaista paikan päällä Turussa ja noin 3600 livelähetysten seuraajaa.

Eurooppa-foorumin 2022 tallenteet ovat nyt katsottavissa Eurooppa-foorumin tapahtumasivulla sekä YouTube-kanavalla.

Ensi vuonna Eurooppa-foorumi järjestetään Turussa 30.8.-1.9.2023.