EU:n jokavuotinen kestävän energian viikko järjestetään ensi vuonna 20.–22.6. Tapahtuma järjestetään Brysselissä, joskin ohjelmaan voi osallistua myös verkossa. Haku ohjelmanjärjestäjäksi on auki 1.2. asti.

LUE LISÄÄ

Euroopan kestävän energian viikolla (EUSEW) on tarjolla uutta tietoa energiapolitiikan ja kestävän energian kehityksestä, hyvistä käytännöistä sekä alan uusista innovaatioista. Osaamisen teemavuosi ja Venäjän hyökkäyssodan kiihdyttämä energiakriisi näkyvät ensi vuoden EUSEW-viikon ohjelmassa, sillä sen pääteema on ”Accelerating the clean energy transition – towards lower bills and greater skills”.

Ohjelmanjärjestäjäksi?

Teemaviikko järjestetään hybridimuotoisena, eli tapahtumaan on mahdollisuus osallistua joko paikan päällä Brysselissä tai etänä verkon välityksellä. Tapahtuma sisältää muun muassa korkean tason konferenssin, EUSEW-palkintogaalan, energiamessut, Euroopan nuorten energiapäivän sekä tapaamis- ja muita verkostoitumismahdollisuuksia.

Teemaviikolla on mahdollisuus järjestää myös omaa ohjelmaa. Ohjelmanumeroille on varattu 90 minuuttia per tilaisuus, ja niiden osalta kannustetaan luovuuteen ja interaktiivisuuteen. Ohjelman järjestäjäksi voivat hakea kaikki kestävän energian kehittämiseen ja toimeenpanoon osallistuvat organisaatiot, kuten kunnat, yritykset ja korkeakoulut. Ohjelmanjärjestäjien hakemusten määräaika on 1.2. ja lopullisen ohjelman tulee olla valmiina 14.4. mennessä. Ilmoittautuminen tapahtumaan aukeaa huhtikuussa.

EUSEW-viikon pääohjelman ohella järjestetään myös sivutapahtumia, jotka mahdollistavat verkostoitumisen ja ajatustenvaihdon eri alojen toimijoiden kesken. Näkyvyyttä oman organisaation toimille tai energiahankkeille voi saada pääkonferenssin yhteydessä järjestettävillä energiamessuilla. Ständin pitäjäksi voi hakea 2.3. asti.

Lisäksi on mahdollista järjestää paikallisia kestävän energian teemapäiviä maaliskuun ja kesäkuun välillä.

EUSEW-palkinto

EUSEW-viikon palkintokilpailun haku aukeaa 6.12. ja se on auki 9.2. saakka. Kilpailuun voivat hakea mukaan EU-rahoitusta saaneet hankkeet, jotka ovat parhaillaan käynnissä tai ovat valmistuneet hiljattain (joulukuun 2021 jälkeen). Hankkeiden toimien tulee olla toteutettu EU- tai ETA-alueen sisällä.

Palkinnon kolme kategoriaa ovat:

  • innovaatiot
  • paikalliset energiatoimet
  • naiset energia-alalla.

Kaksi ensimmäistä kategoriaa on suunnattu organisaatioille tai ryhmille ja viimeinen yksityisille henkilöille. Voittajat valitaan verkkoäänestyksellä.