Turun ja Varsinais-Suomen Eurooppa-toimistossa työskentelee vuoden aikana kaksi korkeakouluharjoittelijaa: toinen keväällä ja toinen syksyllä. Uusi harjoittelijamme Petteri aloitti helmikuun puolivälissä Eurooppa-toimiston kevään harjoittelijana.

Hei! Olen Petteri ja aloitin helmikuussa Eurooppa-toimiston harjoittelijana. Taustaltani olen valtiotieteiden kandidaatti Turun yliopistolta ja viimeistelen parhaillaan graduani, pääaineenani valtio-oppi ja kansainväliset suhteet. Tämän kevään ajan pidän teidät päivitettynä olennaisista EU-asioista uutiskirjeiden muodossa.

Odotan mielenkiinnolla alkavaa kevättä Brysselissä. Kansainvälisten suhteiden opiskelijana EU-politiikkaan ja vaikuttamistyöhön perehtyminen on aina kiinnostanut minua, ja harjoittelun myötä on mahtavaa perehtyä näihin aiheisiin käytännön tasolla. Olen Turusta kotoisin, ja Brysseliin päädyin muutaman Helsingissä vietetyn vuoden jälkeen. Onkin innostavaa päästä työskentelemään minulle läheisen kaupungin ja maakunnan asioiden parissa ja antaa panokseni alueen edunvalvontaan.

Bryssel ja sen kuviot ovat minulle jo jokseenkin tuttuja, sillä ennen Eurooppa-toimistoa olin harjoittelussa Euroopan parlamentissa suomalaismepillä. Kaupungissa pidän sen avoimesta ja kansainvälisestä ilmapiiristä, monista ravintoloista ja tietysti varhain alkavasta keväästä!